Önismerettel a sikeres jövőért

KamaszMentor

KamaszMentor

Kinga

2 alkalmas tanulásmódszertani megsegítés (esetleírás)

2021. március 20. - Zsuzsa Kozákné

Kinga 7. osztályos, gyönyörű nagylány. Kreatív, hobbija a fotózás és a tánc, érdeklődési területe a lakberendezés (Édesapja és Édesanyja is ezen a területen dolgozik. Szülei elváltak.). Kedvenc tantárgyai az informatika és a testnevelés. Átlaga 4 fölött van, matekból kettes, és pár hármasa is van. "Mumus" tantárgya a földrajz.  Bár a 4 fölötti átlag teljesen rendben van, a továbbtanulásnál hangsúlyos tantárgyakból javítania kell, hogy felvegyék őt oda, ahova menni szeretne. Célként a hatékonyabb tanulási módszerek elsajátítását tűztük ki.

15-féle tanulásmódszertani eljárást vettünk át, ezek közül néhányat már alkalmazott, aminek nagyon örültem. Szívesen próbálta ki az új tippeket. Legjobban a MindMap tetszett neki, amit a továbbiakban is használni szeretne. Jegyei javítása érdekében azt javasoltam neki, hogy készítsen tablókat egy-egy tananyagrészből, és ezeket mutassa meg a tanárainak. Remélem, hogy értékelni fogják erőfeszítéseit, és ötösökkel jutalmazzák majd. Másrészt, az így feldolgozott témák tartósan megmaradnak az emlékezetében, és dolgozatírásnál is vissza tudja idézni a lényeget.

christin-hume-hbuwvlcytna-unsplash.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr8716471402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása